Det bedste ved at træne..

Meat Free Monday!

Collagesddec

Ak ja, den dyreelskende del af mig ville ønske, jeg kunne være veganer, i det mindste bare vegetar, men i min familie har vi altid elsket vores kød, så det er en svær forandring pludselig at tage i sit liv. Ikke nok med det, så bor jeg også sammen med en rigtig kødspiser, Daniel. Hvilket selvfølgelig ikke ville gøre det nemmere at skulle blive vegetar, for det har han i hvert fald ingen planer om at blive og fred være med det. Det skal være ens egen beslutning, og man skal have en god grund til at blive det. For mig ville det specielt være, at jeg elsker dyr, men der er mange andre gode grunde til at blive vegetar.

  • Klimamæssige årsager – (animalsk produktion giver stort klimagasudslip)
  • Sundhedsmæssige årsager –  (kan både forbygge OG helbrede visse sygdomme)
  • Etiske årsager
  • Miljømæssige årsager – (Animalsk produktion kræver store mængder naturressourcer, energi og vand)
  • Og endda måske religiøse årsager

Det kræver en del motivation. Jeg har gjort forsøget i at blive vegetar for noget tid siden, men måtte erkende, at det var for svært for mig at undvære kødet, men i mit forsøg på at lave vegetariske retter faldt jeg da over nogle ting, som har stået bi siden, f.eks. min lækre kødfrie lasagne som jeg nu vil dele med jer! 😀

Hovedingrediensen er et fantastisk produkt som hedder “Soy4you”. Det er sojagranulat, som fungerer således, at man bløder det op i kogende vand og en grøntsagsbouillonterning og lader det trække. Dét skal fungere som køderstatningen i lasagnen, og du vil uden tvivl hverken kunne se eller smage forskel! Bible! 😉

– Vær sød at have i mente, at det her er min måde at lave den på, den er ikke vegansk kun vegetarisk, der er sikkert også en million forskellige, du kan også selv eksperimentere og tilføje eller undlade ting og sager! Kun fantasien sætter grænser for en lækker lasagne!

Du skal bruge:
(til ca. 4 personer)

3 gulerødder
1 dåse hakkede tomater
1 stor dåse tomatpuré
1 stort løg
1-2 fed hvidløg
Soy4you (jeg bruger den mørke granulat, og den kan nu købes i rigtig mange supermarkeder!)
1 1/2 – 2 Grøntsagsbouillonterning
Let Mornaysovs (Karolines er super god!)
Revet ost
2 dl. vand
1 dl. mælk

Pastaplader (jeg bruger tørre, grove pastaplader)
Oregano
Rigeligt basilikum
1 tsk. sukker
2 spsk. olivenolie
Salt og peber efter smag

Varm en stor gryde med 2 spsk. olie. Løget og hvidløget hakkes og steges, til de er gennemsigtige, hvorefter gulerødderne tilsættes. Svits i nogle minutter og tilføj hakkede tomater, tomatpuré, mælk og vand. Kog noget vand i en kedel og følg anvisningerne på “Soy4you” pakken. Når vandet har kogt, hældes det i en skål med granulatet og en grøntsagsbouillonterning  og lad det stå og trække (Sojaen må ikke tørre ud!).

Tilføj sojaen til gryden og mix det hele sammen. Smag derefter til om der skal mere bouillon i, det er virkelig en smagssag. Jeg synes, der skal en mere til. Krydr derefter retten med oregano, godt med basilikum, salt, peber og sukker (igen en smagssag, men omkring 1-2 tsk. af hver)

Smør et lasagnefad med smør eller margarine og saml lasagnen. Jeg foretrækker at have Mornaysovsen i midten.
Stil derefter lasagnen på midterste rille i ovnen på 180 grader i omkring 30-45 minutter (indtil lasagnepladerne er møre). 10 minutter før den er færdig puttes den revne ost på og serverers derefter med en sprød salat og groft brød!

Retten smager ekstra godt med en god flaske italiensk rødvin, evt. en Chianti, som er frisk og frugtagtig i smagen.

Nyd den lækre lasagne med god samvittighed og overvej at indføre en “kødfri” dag i ugen; det gør en forskel.

Velbekomme! 🙂 🙂

 – Mette

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Det bedste ved at træne..