Emetofobi - Min fremtid?

Emetofobi – En dag på MOMU

WORLD YOU LOVE (2)

At være omkring mange mennesker som emetofob kan være udfordrende. Meget udfordrende. Da min fobi var værst, kunne jeg næsten ikke engang forlade vores lejligheds trygge rammer, og jeg havde meget svært ved at være omkring mennesker, selv min egen familie. Men nu hvor jeg er så godt på vej og fortsætter med at eksponere (læs del 4, behandlingen), så har jeg nu alligevel godt af at komme ud, og jeg nyder det faktisk også.

I lørdags var min kære svigerfamilie og jeg på Moesgaard Museum for at opleve de berømte Terrakottakrigere specielt. Der var propfyldt med mennesker, familier med deres børn og køer i lange baner! Det var, for at være ærlig, stressende til at starte med. Jeg følte mig en smule fanget og må indrømme, at jeg havde svært ved at overskue at være der. Men givende, at vi endelig var lidt sammen med Daniels familie, som vi ser for sjældent, så ville jeg jo gerne afsted, så jeg tog mig sammen. Og hvor var det godt, jeg gjorde det! Museet var fantastisk! Kæmpe stort, indbydende og bød på en masse forskellige udstillinger, som var så gennemførte!

Vi startede med at gennemgå de forskellige udstillinger bl.a. Bronzealderen og Jernalderen. Igen var der utrolig mange mennesker, det var trods alt ferie og specialudstillingen om Terrakottakrigerne tiltrak nok en del mennesker, så der var lidt trangt. Normalt ville jeg instinktivt holde god afstand til alle fremmede mennesker, men det var lidt svært her, så jeg lod mig omringe, og jeg havde det overraskende fint med det! 😀

Min søde svigermor havde været så rar at tage en stor madpakke med med en masse sandwicher og kage, så da vi var færdige med udstillingerne, spiste vi. Normalt ville det at spise noget, jeg ikke selv havde lavet også provokere angst i mig, men sjovt nok er min svigermors mad noget af det mad, jeg slet ikke frygter at spise, så jeg spiste løs! Og det var for mig også en sejr i sig selv.

Vi skulle, efter vores dejlige madpakke, stå i en rigtig lang kø for at komme ind og se Terrakottakrigerne. Men må jeg sige, det var ventetiden værd! Selve historien bag er lang, men så fascinerende! (Jeg vil ikke selv komme ind på den, men jeg vil råde alle som holder af god kulturhistorie, om at læse om dem. Det er vildt spændende!) Til sidst tog vi og så den sidste udstilling som handlede om “De Dødes Liv”. Også spændende!

Efterfulgt af den store oplevelse, fik vi kaffe og kage! Og så sluttede vi dagen af med en tur ud i dyrehaven, hvor vi fodrede bambier!

Så alt i alt var det en super dejlig dag, og vi fik oplevet meget. Jeg følte, jeg fik både en god oplevelse og god eksponeringsoplevelse ud af det, og ikke mindst en dejlig dag med min svigerfamilie og min kæreste. Jeg kan kun anbefale MOMU og tag endelig ud og se det, mens Terrakottakrigerne er der.

For alle jer emetofober derude: Det er en rigtig god øvelse, og der er masser af information at læse på i udstillingerne, som kan distrahere fra katastrofetankerne, så no excuses! 😉

– Mette

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Emetofobi - Min fremtid?