Emetofobi - En dag på MOMU

10 tegn på at du (muligvis) er emetofobiker!

 

NAME- ALEXANDRA (2)

Sååå… Efter at have mødt andre emetofobikere i min behandlingsperiode, har jeg erfaret, at vi har nogle vaner og mønstre. Nogle lidt mere underlige og sjovere end andre, og nogle som bare bekræfter, vi er emetofobikere. Her er en lille checkliste, som du kan læse for at finde ud af, om du måske er emetofobiker.

(Jeg siger ikke, dette er gældende for alle emetofobikere, heller ikke at du nødvendigvis er emetofobiker, hvis du kan svare ja til de her, det er kun en liste, som jeg selv har erfaret, passer på mange, som har fået diagnosen emetofobiker.)

  • Du er ekstra påpasselig med, hvor du spiser. Spiser du ude, er elitesmiley et krav. Sushi, skaldyr o. lign.  er en fælde, skjult i trend, og du følger ikke den trend!luves
  • Offentlig transport sætter en skræk i livet på dig. Du vælger at sidde tættest på døren, toilettet og/eller medbringer en pose i tilfælde af, at uheldet er ude.
  • Store forsamlinger er et no go. Alt for mange mennesker i kø ved toiletterne, alt for stor smittefare, og alt for mange der ville være vidne til dit mulige panikanfald.
  • Du har svært ved at skelne ømme muskler, menstruationssmerter, oppustethed, overmæthed, sult m.m. fra maveinfluenza. Enhver rumstering i maven tolkes værst muligt og vil helt sikkert få dig til at kaste op.luvpm
  • Du har hældt alkohol ud i vasken for at undgå at drikke det i tilfælde af, at du skulle få tømmermændssyge. Fake it till you make it (home)
  • Hvis én du kender har maveinfluenza, så har du spist meget lidt eller intet indtil smitteperioden for vedkommende er overstået. Intet indtages, intet opkast.
  • “Børn er søde!” Oh hell no! Børn er små bakteriefyldte, omvandrende væsner, som piller næse, spiser jord og tørrer numse med deres hænder. Deres mission er sygdom, og de helmer ikke før, du er smittet.luxah
  • Opkast er kodeordet for aktiveringen af din “radar”. En person i gågaden kan gå 50 meter foran dig og sige dette, og så tuner du ind. For en sikkerheds skyld, venter du lige til personen er ude af syne med at gå videre.luxi9
  • Efterår/vinterperioden er sæson for opkast. Derfor holder du dig kun indendøre, indtil det bliver forår igen. Basta.luvzw
  • Sidst men ikke mindst, du gør brug af dine små sikkerhedsforanstaltninger når du skal sove. Fjernsynet må gerne være tændt, indtil man næsten ikke kan holde øjnene åbne mere, og en pose eller spand er under sengen klar til assistance bare lige for en sikkerheds skyld. My guilty pleasures.luxqq

 

Så nåede vi til bunds! Som sagt, jeg fortæller dig hermed ikke, at du har en fobi. Der er stor forskel på ikke at bryde sig om noget og at indrette sit liv efter en fobi! Og jeg vil ikke gøre mig klog på præcis din situation, det er en forholdsvis lang process at blive udredt som emetofobiker, så hvis du vil være sikker, vil jeg anbefale dig at snakke med din læge og efterfølgende en psykolog 🙂

Som du kan se, joker jeg lidt med det her, men bare for at forsikre dig, så beskriver alle de her ting mig ned til punkt og prikke, det er ikke for sjov, men man bliver nødt til at grine ad sig selv engang i mellem, og jeg kan jo godt se, det lyder mærkeligt og måske endda latterligt for mange, men det er den rene skindbare sandhed for os emetofobikere, og selv de små kan virke skræmmende.

Håber det gav jer lidt en (sjov) indsigt, og alle spørgsmål er selvfølgelig velkomne! 🙂

– Mette

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

 

Næste indlæg

Emetofobi - En dag på MOMU