BeFunky Collage3Dyreelskende, livsnydende, kreative, madglade, emetofobiske Mette.

Wait, what? For folk, som ved hvad “Emetofobi” er, så synes I sikkert, at dét at være emetofob og samtidig være madglad er noget af en bedrift! Det synes jeg i hvert fald. Måske skulle jeg lige forklare, hvad “Emetofobi” er, for jer som ikke er helt med på den ‘dille’.

“Emetofobi er en intens, irrationel angst for opkastning. Selve fobien kan også indeholde variationer af angsten, som f.eks angst for at kaste op offentligt, angst for at se eller høre opkast eller angst for kvalme. Mennesker, der lider af emetofobi, er ofte angst for at blive smittet med opkast-relaterede sygdomme (f.eks. influenza) og vil derfor isolere sig selv for ikke at risikere smitte.” – www.Emetofobi.dk

Så ja, sikken bombe at droppe på første “Get to know me” side. Men sandheden er, at Emetofobi har været en stor del af hele mit liv 22-årige liv og stadig er en stor del af, hvem jeg er idag. Det har været en utrolig svær og følelsesladet tid i mit liv, som jeg stadig har mine kampe med. Men det skal ikke forhindre mig i at leve mit liv, selvom det har gjort det i meget lang tid. Faktisk så meget, at den det sidste års tid har været skyld i, at jeg mistede mit arbejde, faldt ned i en svær depression og havde svært ved at forlade lejlighedens trygge rammer i frygt for den her fobi.  Så nu er jeg sygemeldt det næste år, hvilket giver mig en masse tid til at komme ordenligt på benene igen og giver mig mulighed for at finde mig selv og erkende, at den her fobi nok aldrig vil forsvinde helt, men vide, at vi kan “sameksistere” ved hjælp af de redskaber, jeg har fået givet igennem behandling i terapi, støtte fra mine nærmeste og ikke mindst modet på at holde hovedet højt og ikke lade den tryne mig.

Udover min “kære” fobi, er jeg som beskrevet kæmpe dyreelsker! Jeg elsker simpelthen alle dyr (et dovendyr lidt mindre end alle andre, de er simpelthen for uhyggelige!) Min kæreste og jeg har en dejlig bamsehund, hun hedder Nana, og hun er en Newfoundlænder på snart 2 år. Vi bor alle sammen i en skøn lejlighed i hjertet af Viborg.

Jeg elsker at rejse og opleve verden! Jeg elsker at male, spille klaver, guitar, synge og er generelt bare kreativ, hvis jeg selv skal sige det 😀 God mad, vin og lækkerier er også specielt noget som gør mig meget glad i låget. Intet slår en fantastisk kulinarisk oplevelse i hyggeligt selskab!

Sidst men ikke mindst elsker jeg at nulre tæer. Var der mere?

Paris (1)